Wat je moet weten over conditioners & maskers!

Wat je moet weten over conditioners & maskers!

                        

Is die “ultieme verzorging” echt wel een must?
Wat is het verschil tussen een masker en een conditioner? Wat zijn de voordelen ervan? Hoe kies ik een aangepaste conditioner of masker? Mijn haar wordt sneller vet of zwaar als ik een masker en/of conditioner gebruik? 
True or false?

Met Blond Ambition leer ik je “hair habits that’ll make you happy”
Simpele tips & tricks die jouw haarroutine net iets eenvoudiger maken.

 

 Als je van je haar houdt is een conditioner of masker een must. Je gebruikt toch ook een dagcrème en regelmatig een masker wanneer je je gelaat reinigt en verzorgt? Mocht je die niet aanbrengen na het wassen van je gelaat, trekt je huid, voelt ze niet soepel aan en krijg je makkelijker rimpels. Dat is net hetzelfde voor je kostbare lokken.

Een conditioner gebruik je best na elke wasbeurt. Deze zorgt ervoor dat je haren goed doorkambaar en minder pluizig zijn en bovendien een stuk zachter aanvoelen.

Een haarmasker of zoals wij kappers dat noemen, een intense verzorging gebruik je best één keer per week of minstens om de twee weken. Het zorgt ervoor dat je je kleur langer behoudt en de elasticiteit en structuur van je haar optimaal blijft.

Wat zijn de voordelen van een masker (intense verzorging)?

J

🤍  Je kan je kleur opfrissen en je blijft de kleur langer behouden.

🤍  Je haar krijgt een betere elasticiteit, wat wil zeggen dat je meer plezier hebt van je styling of brushing.

🤍  Je haar is sterker en daardoor minder snel breekbaar en poreus.

🤍  Je natuurlijke structuur blijft optimaal.

🤍  Je krijgt meer glans op je haar.

De juiste conditioner en haarmasker vinden voor jouw haartype is vaak een hele klus. Daarom kies je best op basis van de structuur van je haar.

WAT WIL DAT NU WEER ZEGGEN? 🧐

Heb je dun haar? Neem dan een conditioner of haarmasker die je volume belooft. Heb je eerder dik of stug haar? Ga dan eerder voor een conditioner of haarmasker dat je haar zacht en smooth gaat maken.

 Soms zeggen vrouwen in mijn kapsalon ‘Ik gebruik wel af en toe een conditioner, maar zeker geen haarmasker want dan wordt mijn haar 'sneller vet’ Is dit nu true or false?

 Wel, ik zal je voor eens en voor altijd afhelpen van deze fabel. Je haar wordt sneller vet als je een conditioner of haarmasker;

 ❗ gebruikt die siliconen, parabenen en/of sulfaten bevat.
❗ niet zorgvuldig uitspoelt.
❗ ook op de hoofdhuid aanbrengt in plaats van enkel op de lengtes en punten.

Conditioner tips & tricks

💛  Kies een conditioner aan de hand van de noden van je lengte en niet van je hoofdhuid. Mix en match met je shampoo.

💛  Knijp het water (na het uitspoelen van je shampoo) er zoveel mogelijk uit zodat je haar de conditioner goed kan opnemen.

💛  Start met weinig conditioner en wrijf het uit in je handen. Neem liever na het verdelen nog wat extra.

💛  Breng je conditioner eerst aan op de haarpunten en daarna op de lengte. Breng geen conditioner aan op je hoofdhuid. Maak strijkbewegingen door je haar om het product gelijkmatig te kunnen verdelen.

💛  Laat de conditioner enkele minuten inwerken (ik gebruik die tijd onder de douche om mijn lichaam te wassen). Spoel alles daarna zorgvuldig uit.

Haarmasker Tips & Tricks

💖  Wees lief voor jezelf en je haar en gun jezelf een extra verwenmomentje door eenmaal per week of minstens om de twee weken een intense verzorging/masker te gebruiken.

💖  Breng je herstellende masker na het wassen aan op handdoekdroog haar. Verdeel het eerst op de punten en daarna op lengte. Vermijd je hoofdhuid.

💖  Maak strijkbewegingen door je haar, om het product gelijkmatig te verdelen.

💖  Kam je haar voorzichtig door met een grove kam, want nat haar is het meest poreus.

💖  Laat het masker 3 tot 10 minuten inwerken. Spoel alles daarna zorgvuldig uit. Restjes kunnen er namelijk mee voor zorgen dat je haar sneller vet wordt en moeilijker in model te brengen is.

💖  Een intense verzorging of haarmasker zorgt dat je kleur beter behouden blijft, het helpt tegen kroezen, zorgt voor meer elasticiteit en laat je haar shinen doordat de haarschubben beter sluiten.

💖  Wist je dat je door een aangepast (kleur)masker te gebruiken je jouw haarkleur terug op kan frissen en langer kan behouden?

 Heb je na het lezen van deze blog nog vragen of wil jij graag een dagelijkse haarroutine op maat?

👉 Vraag je gratis online haaradvies aan en ontvang je gepersonaliseerd plan in je mailbox

Liefs,
Inge

Terug naar blog